Danışmanlık Eğitim ve Belgelendirme Nedir?

Danışmanlık Eğitim ve Belgelendirme Nedir?

Danışmanlık çok çeşidi bulunan bir meslek dalıdır. Bireysel insan psikolojisi danışmanlığından, kurumsal şirket yönetim danışmanlığına kadar çok sayıda çeşidi bulunur. Temel anlamı bilene danışmak, bilenden fikir almak konusunda uzmanlık seviyesinde destek almayı kapsar. Bu tanım her ne kadar profesyonel danışmanlık tanımlarını kapsıyor olsa da, istişare etmek anlamında, yakın bir tanıdık, eş, dost ve akrabanın fikrini almak şeklinde de açıklanabilir.

Ticari danışmanlık ise konusunda uzman personel ile herhangi bir konuda uzmanlaşmış, tecrübe sahibi işletmelerin diğer işletmelere belirli bir hizmet süresi boyunca verdikleri fikirsel destek, kaptanlık etme olarak açıklanabilir. İstişare etmek daha çok herkesin fikrini alarak ortak bir çıkarımla problemi sonuçlandırmak ve alınan karara uygun yürümektir.

Danışmanlık hizmeti veren firmaların sektörel olarak farklılıkları bulunmaktadır. Yeni bir iş kuracaksanız şirket nasıl kurulur sorusuna karşılık olup size doğru cevapları verebilecek mali müşavirlere danışırsınız. Mali müşavirler, muhasebeciler şirket kuruluş bilgilerini çok defa tecrübe ettiklerinden ötürü konu hakkında kapsamlı bilgilere sahiptirler.

Danışmanlık, karşılıklı belirlenen bir ücret karşılığında üçüncü bir tarafa bir konuda uzmanlık sağlama uygulaması olarak tanımlanmaktadır. Hizmet, danışma veya uygulama hizmetlerini içerebilir. Danışman için, bir konuda bağımsız ve tarafsız bir duruş sergilemek görevinin en temel düsturu olmalıdır.

Özetle, danışmanlar kuruluşlara veya bireylere kendi uzmanlıklarına dayalı olarak uzman görüşleri, analizler ve tavsiyeler sunar. Mesleki sorumlulukları düzeltmek ve gerektiğinde koçluk yaparak yol göstermektedir. Objektif sorun gidericiler olarak hizmet verirler. Sorunları önlemek ve performansı iyileştirmek için stratejik oluşumlar konusunda öncüdürler.

Danışmanlığın Ekürisi Eğitim Hizmetleri

Eğitim zaman zaman danışmanlığın ekürisidir. Danışman, danışan firmanın gerekli personeline kendi uzmanlığı konusunda eğitim verebilir. Eğitimlerin bazıları kişilerin yetkinliği artırmak, bazıları ise tamamen kariyer için verilmektedir. Eğitim firmalarından alınan eğitimlerin kimilerinde eğitime başvuru yapan kendi bireysel kariyer gelişim planına sahip bir bağımsız çalışan olabilir.

Kurumsal eğitimler genellikle birden fazla sayıda personel için satın alınarak birim eğitim ücreti ve insan kaynakları maliyeti düşürülür. Eğitimi tamamlayanlar eğitim katılım belgesi ile ödüllendirilir. Kişisel eğitim takip kartına bu eğitimler işlenerek yıllık kişi başına düşen eğitim saati üzerinden hesaplanarak takip altında tutulur.

Eğitim firmaları verecekleri hizmette istenen performansı sunamadıklarında eğitim sektöründe kalıcı olmakta zorlanırlar. Her kötü imaj bırakan eğitim sonrasında referansları giderek zayıflayacaktır.

Son Aşama Belgelendirme

Yapılan tüm kurumsal eğitim ve danışmanlık çalışmalarının başarıyla tamamlanması bir belgelendirme ile son bulmaktadır. ISO 9001 kalite yönetim sisteminin uygulanması benzeri bir sürecin üç hizmet ayağı olan; danışmanlık, belgelendirme ve eğitimlerde “Adl Belge Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri” gibi firmalar her adımda kurumsal duruşlarıyla müşteri firmaların yanında yer alırlar.

Belgelendirme şirketleri çoğu zaman işlemlerin denetim ve sertifika verilmesi adımlarıyla daha öndedirler. Danışmanlık firmalarına en iyi 20 örnek için ise buraya bakılabilir.

sponsor reklam

Benzer Yazılar

Iqos Sigara Kullanımı

Iqos Sigara Kullanımı

En Kaliteli Evlerin En Kaliteli Seçeneği Metpor

En Kaliteli Evlerin En Kaliteli Seçeneği Metpor

Mutfak Ekipmanları 2021

Mutfak Ekipmanları 2021

Dayanıklı Yapısıyla Seramik Cephe Kaplama

Dayanıklı Yapısıyla Seramik Cephe Kaplama

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir