Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Gündem > Türkiye ve Dünya Gündemi > 

YÖK'ün katsayı formülüne durdurma

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: YÖK'ün katsayı formülüne durdurma
Cevap SayısıCevap Sayısı: 8 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 243 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: YÖK'ün katsayı formülüne durdurma  (Okunma Sayısı 243 defa)
09 Şubat 2010, 00:45:06
Süper Üye
*
Üye No: 13028
Teşekkür Sayısı: 1340

« :»

Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulanmasına ilişkin 17 Aralık 2009 tarihli kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurdu.

YÖK Genel Kurulu, üniversiteye giriş  sınavında adaylara “farklı katsayı” uygulanmasını kararlaştırırken adayların, puan hesaplamasında kendi alanıyla ilgili program tercihinde  Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanları (AOBP) 0.15, alan dışı tercihte 0.13 ile  çarpılmasını kararlaştırmıştı.

YÖK'ÜN KATSAYI DÜZENLEMESİ NEYDİ?

Katsayı uygulamasının yargıdan dönmesi sonrasında YÖK yeni bir formül bulmuştu. Bu çerçevede adayların, puanları hesaplanırken kendi alanıyla ilgili program tercihinde Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanları (AOBP) 0.15, alan dışı tercihte 0.13 ile çarpılacaktı. (Bu sınavda 4-5 net anlamına geliyor...)

Üniversiteye giriş için yapılacak birinci ve ikinci aşama sınavlarında Türkiye genelinde ilk bine giren adaylara lise türü gözetilmeksizin yüksek olan katsayı (0.15) uygulanacaktı.

SINAV TARİHLERİ ETKİLENECEK

17 Aralık tarihli kararın da yargıdan dönmesi sonrasında, sınav takvimi ve üniversitelerin açılma tarihlerinin de etkileneceği belirtiliyor.

BAŞKAN 'HUKUKU DOLANIRIZ' DEMİŞTİ

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Danıştay`ın ilk katsayı kararına karşı "Gerekirse hukuku dolanırız" açıklamasını yapmıştı.

ÖSYM BAŞKANI: "BAŞVURULAR AKSATILMASIN"

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Danıştay'ın farklı katsayı  uygulanmasına yönelik YÖK kararının yürütmesini durdurmasının ardından yaptığı  açıklamada, YGS'ye girecek adayların aksatmadan, süresi içinde sınava başvuruda  bulunmalarını istedi. Yarımağan, 18 Ocakta başlayan başvuru süresinin 12 Şubat  Cuma günü sona ereceğini anımsatarak, gerekirse süre uzatımına gidilebileceğini  de bildirdi.

"SINAVIN ERTELENMESİ DURUMA BAĞLI"

Yarımağan, “Sınav yapılacak. Şu anda sınavın ertelenmesi konusunda kesin bir şey söyleyemiyorum. Ertelenmesi mutlaka gerekmeyebilir ama gerekebilir de...  Gerekmeden de çözüm olabilir, duruma bağlı” dedi.

http://haber.mynet.com/detay/guncel/yokun-katsayi-formulune-durdurma/494176
Lütfi' Adlı Üyenin İmzası

Hiç bu kadar kahpe olmamıştı zaman. Hiç bu kadar namussuzu bir arada ve elele görmemişti bu memleket...

Ölsekte Ravzanı Ruhumuz Bekler, Can Verir Cananı Veremez Türkler (1918 Medine)

"Hakettiğiniz şekilde yönetilirsiniz" Hadis-i Şerif...

09 Şubat 2010, 00:48:21
Süper Üye
*

« Yanıtla #1 :»

Ey düşmanım sen benim ifadem ve hızımsın,
Gündüz geceye muhtaç bana da sen lazımsın...

Demiş Necip Fazıl, sanki günümüzü görmüşte AKP için yazmış...

Her seçim yaklaşırken biri bildiri açıklar, öteki kapatma davası açar...

Akılları ermeyecek değil ya "ters psikoloji"ye, bizim köyün deyimiyle "gavur gibi biliyorlar" da....

Napacaksın ipin ucu bilmem kimin elinde işte....

09 Şubat 2010, 21:06:29
Birlikte Üyesi
*
Üye No: 23218
Teşekkür Sayısı: 260

« Yanıtla #2 :»

Bugünki Ahmet Kekeç yazısını sana ithaf ediyorum Lütfi Smiley
Danıştay'a laf yok yine değilmi..
HüMa' Adlı Üyenin İmzası

'Akıl ve Vicdan' aktif ve aktüel değilse yoksayılır...
09 Şubat 2010, 23:23:05
Süper Üye
*

« Yanıtla #3 :»

Alıntı:HüMa tarafından gönderildi.
Bugünki Ahmet Kekeç yazısını sana ithaf ediyorum Lütfi Smiley
Danıştay'a laf yok yine değilmi..

Dediklerimi okumadın sanırım. Din tek elinizde değil derken demek istediğim buydu. Sizlerden başka kimsenin "karşı" çıkmasına bile izin veremiyorsunuz, tek dayanak noktanız ne de olsa. Eleştirmiş miyim eleştirmemiş miyim, net olarak anlaşılıyor. Konuyu açan benim bir kere, eleştirmesem açar mıyım? Tedavi edilmesi gereken bir "bizden başka kimse savunmaz, savunamaz" hastalığınız var...

ALLAH şifanızı versin...
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2010, 23:24:49 Gönderen: Lütfi » Logged

09 Şubat 2010, 23:40:09
Süper Üye
*
Üye No: 1477
Teşekkür Sayısı: 693

« Yanıtla #4 :»

lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm" ...
mendakka5' Adlı Üyenin İmzası

DEĞER VERDİM YETERİ KADAR BUNDAN SONRA EDERİ KADAR!
09 Şubat 2010, 23:58:04
Birlikte Üyesi
*

« Yanıtla #5 :»

Smiley Amin..

Bu konuda katsayıyı eleştirdiğin bir yorum okuyamadım Lütfi
Her seferinde eleştirilmesi gereken konunun altından akp'yi eleştirirken "siz savunmama izin vermiyorsunuz din tekelinizde değil" diyebiliyorsun..

El insaf
Bu konular akp yokkende vardı o zaman da eleştiriyor olucakmıydın..

Benim hastalığıma teşhis koymak yerine
kendi taassublarından kurtulmanı tavsiye ederim..

10 Şubat 2010, 00:05:41
Süper Üye
*

« Yanıtla #6 :»

Birazcık vicdanınız vardır heralde...

Alıntı
Napacaksın ipin ucu bilmem kimin elinde işte....

İfademden siz ne anladınız? Bunu kimin için dediğimi düşündünüz? ALLAH iki gözle yaratmış, başörtüsünü, imamhatipleri yasaklayan zihniyeti görmenin yanında, bu yasaktan nemalanan zihniyeti de görmek gerekir. Gözümün birini kapatmadığım için "taassub" sahibi oluyorum değil mi?

Alıntı:HüMa tarafından gönderildi.

Bu konular akp yokkende vardı o zaman da eleştiriyor olucakmıydın..

Şu lafınızın da cevabını vermenin bile gerek olduğunu sanmıyorum. Sadece siz savunmuyorsunuz ve savunmak demek illaki "tek gözle" bakıp, tek tarafa yüklenmek demek değildir. "Ters psikoloji" diye bir kavram var, bir araştırın bakalım, birkaç şey öğrenmiş olursunuz...

10 Şubat 2010, 00:40:17
Birlikte Üyesi
*

« Yanıtla #7 :»

Hayır aksine gözünüzün hep bir tarafıyla baktığınızdan bir arpa boyu yol alamadık bugün ne başörtüsü ne imamhatip ne de çözümsüz onlarca konuda..

Eğer siz ve sizin gibi düşünen zihniyetler olmasaydı bugün bu ülkede başörtüsünün bir siyasi simge olduğunu bundan nemalanan partiler olduğunu düşünenler olmayacak hak ve hürriyetlerin önü kesilmeyecekti..

Siz bugün katsayının savunmasını dahi birilerinin nemalanması olarak eleştirirken binlerce öğrenci mağdur olup gidecekler..Niye direkt bu mağduriyeti eleştirmiyorsunuz ..Bu gün katsayıyı eleştirecek şuurlu ve yürekli bir toplum profili çizseydik danıştay veya herhangi bir parti bunun önünü kesebilirmiydi..

Hayır hep ters köşelerle uğraşırken tokadı tam yüzümün ortasına attılar..Sizin hala ters köşelere ihtiyacınız varsa buyrun açıp bir ömür "ters köşeleri" okuyun..

10 Şubat 2010, 00:46:49
Süper Üye
*

« Yanıtla #8 :»

Somut gerçeklere ütopik iddaalarla yanıt vermek...

En iyi yapabildiğiniz şeylerden biri, sadece sizin için demiyorum genel anlamda söylüyorum...

28 Şubat'ta başörtüsünü yasaklayan, katsayı sorununu ortaya çıkaranların başı olarak niteleyebileceğimiz Çevik Bir, şu an "başörtüsünü" savunduğunu iddia edenlerin parti kurmasında, ABD'de yahudi lobisiyle görüşmesinde, ABD'li siyasilerle görüşmelerine aracılık yapmış mıdır yapmamış mıdır? AKP tarafından tekzip edilmediği ve (şu an hala milletvekili mi bilmiyorum) ilk hükümet kurduklarında Rize milletvekiline Flash Tv'de sorulduğunda "hayır böyle birşey olmadı" diyemediğine göre bunların doğruluğunu kabul edeceğiz...

İki gözünüzle bakın derken, demek istediğim buydu. Gördüğünüz ufuk çizgisi bir anlam ifade etmez, teknoloji gelişti, okyanus ötesinden nokta vuruş yapabiliyorlar artık. Yani "ufkun ötesini" de görebilmeniz gerekir...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
YÖK'ün katsayı formülüne durdurma

Gitmek istediğiniz yer: