Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:
  BirlikteForum. Kültürel Bilgi Paylaşım Platformu > Düşünce Dünyası > Siyaset Meydanı  > 

İlber Ortaylı: "Asker düşmanı bir topluma gidiş körükleniyor"

Konu Bilgileri
Konu BaşlıgıKonu: İlber Ortaylı: "Asker düşmanı bir topluma gidiş körükleniyor"
Cevap SayısıCevap Sayısı: 43 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 2649 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: Geri 1 2 [3] 4 5 İleri  Hepsi   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İlber Ortaylı: "Asker düşmanı bir topluma gidiş körükleniyor"  (Okunma Sayısı 2649 defa)
09 Şubat 2010, 01:06:10
Süper Üye
*
Üye No: 13028
Teşekkür Sayısı: 1340

« Yanıtla #18 :»

Alıntı:KILÇIK tarafından gönderildi.
  Lütfi hakaret etmeden ve terbiyesizlik yapmadan yazmanı rica ediyorum...

Hakaret? Terbiyesizlik? Hemen mazlum rolüne girmeyin...

Sadece bu konuda "kasıt, dağda tepede gezen, kılıf bulması icap etmek..." diye bir sürü laf sayan ben miyim abi? Ne dersek diyelim "yalan söylüyor" havasında konuşan ben miyim? "Üslubunu yitirmeye başladın" kabul et ya da etme, koyulaştırdığım şeyleri söyledin mi? Söyledin, o zaman üslubunu yitirmeye başlamışındır...

Her türlü darbeye karşıyım, üniformalılara karşı yapılan sivil darbe de dahil buna. Sırf "intikam" egom tatmin olsun diyerek bir kısmı suçsuz olan insanların özgürlüklerini yitirmesine "lüp dişim lüp" diyerek sessiz sedasız durmam.

28 şubatı sorup duruyorsun, sanki 28 şubat taraftarı iki kelam etmişim gibi. Övdüğüm bir laf oldu mu? 28 Şubat'ta sivillerin iki kabahati vardı. Birincisi Erbakan'ın biraz çok konuşması, ikincisi o dönemki hükümetin çok daha milli hisler barındırması. 28 Şubat'ın başı Çevik Bir değil mi? Esas darbecilere kimsenin sesi çıkmazken niye "5000 sayfalık" darbe planı gibi (doğru yanlış bilemem) inanılması zor şeyleri gündeme getiriyorlar? Çevik Bir'in şu an ki hükümetin harcında alın teri var, onun yüzü suyu hürmetine mi?
Lütfi' Adlı Üyenin İmzası

Hiç bu kadar kahpe olmamıştı zaman. Hiç bu kadar namussuzu bir arada ve elele görmemişti bu memleket...

Ölsekte Ravzanı Ruhumuz Bekler, Can Verir Cananı Veremez Türkler (1918 Medine)

"Hakettiğiniz şekilde yönetilirsiniz" Hadis-i Şerif...

09 Şubat 2010, 01:09:30
Süper Üye
*
Üye No: 6300
Teşekkür Sayısı: 1377

« Yanıtla #19 :»

Alıntı:Lütfi tarafından gönderildi.

28 Şubat'ta sivillerin iki kabahati vardı. Birincisi Erbakan'ın biraz çok konuşması, ikincisi o dönemki hükümetin çok daha milli hisler barındırması.

Mendakka abime hörmetler...

Bak abi sivillerin suçu neymiş? Başbakanın çok konuşması ve "milli hisler" barındırması imiş...

O zaman hak etmişler canım darbeyi...

İlber hoca çok haklı o zaman...

Başbakan'ın "milli hisleri" varsa ve "çok konuşuyorsa" darbe "vacip" olur...

Anladım ki sizle bu konuda anlaşamıycam en iyisi susayım....

KILÇIK' Adlı Üyenin İmzası

KÜÇÜK BİR HATAYI BÜYÜTMEK İSTİYORSAN, O HATAYI SAVUN...                                                                                                        LENİN
09 Şubat 2010, 01:17:14
Süper Üye
*
Üye No: 13028
Teşekkür Sayısı: 1340

« Yanıtla #20 :»

Alıntı:KILÇIK tarafından gönderildi.
 Mendakka abime hörmetler...

Bak abi sivillerin suçu neymiş? Başbakanın çok konuşması ve "milli hisler" barındırması imiş...

O zaman hak etmişler canım darbeyi...

İlber hoca çok haklı o zaman...

Başbakan'ın "milli hisleri" varsa ve "çok konuşuyorsa" darbe "vacip" olur...

Anladım ki sizle bu konuda anlaşamıycam en iyisi susayım....

Darbeyi yapan ABD ile ilişkili olursa, sonra aynı kişi birilerinin başa gelmesinde "aracılık" ederse, üstüne bir de bu gelenler o kişi pas geçip doğrudan "orduyu" yıpratmak için saldırırlarsa...

Diye devam edip gider bu, bunların başına darbe gelmez merak etme. Bunların gelmesinde emeği geçen zaten darbeci, mümkün mü?...

Ama pardon, özür dilerim, unutmuşum o üniformaydı de mi mesele? İçindekiyle çok ilgilenmiyorsunuz zaten....

ALLAH aşkına şu forumda "Doğu Timor" örneği verdiğimi hatırlıyor musun? Eminim ya görmedin, ya görsen de bakmadın bile. Doğu Timor'un nasıl bağımsızlığını kazandığını (Endonezya'nın içindne hristiyan bir ülke çıktı) ve Endonezya ordusunun bizzat kendi devletince, daha doğrusu yönetenlerince "müdahale etmesinin engellendiğini" araştırdın mı? Sanmıyorum...

Bize ne endonezyadan de mi, adamlar orada bir benzerini yapmış ve sonucunu da almış, aynı şeyler şimdi de burada yaşanıyor; ama amaaan kime ne, yemişim doğu timorunu falan, mühim olan aşkımız (pardon nefretimiz)...

09 Şubat 2010, 01:22:18
Süper Üye
*

« Yanıtla #21 :»

Alıntı:Bolkar tarafından gönderildi.
 İlber Ortaylı'nın sözlerinin postal yalayıcılığıyla özdeşleştirilmesi son derece komiklik arz etmekte ve değerli alimin anlatmak istediklerinin anlaşılamaması yahut anlamak yeterliliğine henüz ulaşılamadığına delalet ediyor..Aynısıyla Osmanlının yayılmacı bir imparatorluk olması realitesinin evlere şenlik komik zorlama yorumlarla üstünü örtmeye çalışmak gibi..Bu güzel forumdaki kimi garip yorumlar beni şaşırtmaya başladı..Herkes kendisi bilir.. Yazık oluyor..  

Sayın hocam keşke cevap yazmadan önce "devamını" da okusaydınız... Bir sonraki mesajda o hata düzeltildi... Ama siz "geçmiştekine" cevap yazmayı tercih ettiniz galiba... Smiley

Bu forumdaki sizce "garip" yorumlara cevap verme hakkınız ve özgürlüğüüz var hocam... Tenezzül ederseniz yazar ve gariplikleri düzeltirsiniz yok tenezzül etmeyecekseniz yorumları "garip" olarak niteleyip gitmek pek yakışmaz size...

Bu arada Lütfi'nin bir türlü doğru dürüst cevap veremediği soruma İlber hocanın "Sivil siyasetin kendini geliştiremediği ortamda darbe kaçınılmazdır" yorumu çerçevesinden cevap yazabilecekseniz bizi çok memnun edersiniz...

28 Şubat darbesi ile İlber hocanın yukarıdaki sözü arasındaki bağı kurabilir misiniz?

Böylece "garip" yorumları düzeltme imkanını da kullanmş olursunuz... Smiley

09 Şubat 2010, 01:30:27
Süper Üye
*

« Yanıtla #22 :»

Alıntı:Lütfi tarafından gönderildi.

...bunların başına darbe gelmez merak etme. Bunların gelmesinde emeği geçen zaten darbeci, mümkün mü?...

Eee o zaman İlber hocaya göre "sivil siyasetin kendini geliştirdiği" sonucuna varıyoruz... Demek ki İlber hocanın bahsettiği akademilere falan ihtiyaç yok... Darbe mevsimi bitmiş... Smiley

Pardon o zaman... Boşa endişelenmişiz biz. Smiley

09 Şubat 2010, 01:33:31
Süper Üye
*

« Yanıtla #23 :»

Senin kafan çok karışık sayın Kılçık...Yazdıklarında çelişki var ve hemen tornistan ediyorsun..Hem İlber hocaya yakıştırmadım diyor hem de ardından haddime değil diyorsun..Açıkça çelişki ve tarih derinliğinden yoksun yazımlarına vereceğim ve gösterebileceğim tenezzül malesef bu kadarlık..Siz en iyisi mi başlığı " KILÇIK " ile başlayan şahsi başlıklarınızda döktürmeye devam ediniz,eğer arzu edip,kerem buyurursanız hocanın ne demek istediğini adaletlice anlamaya kalkışınız..Fikirleriniz ve yorumlarınız malesef benim ölçeklerimde değil..Önce Türk Devletlerinin idari geleneğini ,hiç olmazsa sivil makamları askeri rütbelerle özdeşleştirmiş OSMANLI'yı tanıyınız,öğreniniz sonra ahkam eyleyip,buradaki genç insanlara fikriyat sununuz...Tamam mı sayın Alim KILÇIK kardeşim...

Aman be hocam.... Undecided

Uzaktan bakıp bakıp sonra sadece "bana laf sokmak" için gelip yazmanız, "küçük" işlerdir ve size yakışmaz...

Ama siz kendinize yakıştırıyorsanız bana da "halt etmek" düşer...

Hörmetlerimle hocam.... Smiley

09 Şubat 2010, 01:37:24
Süper Üye
*

« Yanıtla #24 :»

Her insan her konuyu bilemeyebilir..İhtisas alanına girmeyen mevzularda kişilerin illa ki zorlama yorumlamalarda bulunması icap etmeyebilir..Ama tabi bu bir tercih meselesi..

Yılların İlber hocası bugün yeni bir açıklama yaparak bir gün önce söylediği sözleri "açma" gayretine girmişse eğer, onu yanlış anlamamız gayet doğaldır...

Burada "doktora tezi" yazmıyoruz hocam...

Buyrun doğruları yazın biz de gereken hörmeti ve saygıyı sunalım...

Biz sizin yazılarınızdan "öğrenmeyi" öğrendik... Yoksa böyle "kısır" yazılarınızla bizi "keçi boynuzundan bal aratmak zorunda bırakmanız" sizin takdirinizdir...
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2010, 01:38:04 Gönderen: KILÇIK » Logged

09 Şubat 2010, 01:50:20
Süper Üye
*

« Yanıtla #25 :»

Siz  dünya da sivil idarelerin çaresiz,acz  içinde kaldığı toplumlarda,istenmese de darbelere doğal zemin hazırlandığı realitesini es geçebiliyorsanız diyecek bir şey kalmıyor..

Amenna... o yüzden "güçlü sivillerin" ve güçlü "sivil anlayışın"  peşinde olmak gerekiyor...

Ancak bizim ülkemizde geçmişte sivillerin acz içinde olmaması bile "hazırlanan" darbeleri engellemeye yetmedi...

28 Şubat sürecinde siviller acz içinde falan değildi...

Ama uydurma şahsiyetler, mutfaktan haberler, şeriat fısıltıları hatta şeriat haykırışları sonucunda "darbe" pişirildi...

(Ya da başka devletler öyle uygun gördü bilemem)

Ama sonuçta kurdun kuzuya suyunu bulandırdığı için kızdığı gerçeği var...

Demokrasi sadece demokrasiyle tedavi edilir...

Tabi bence hocam...

Ama size çok garip geldiyse yorumlarınızı okumak isterim doğrusu... Smiley

Beni küçümseseniz de, adam yerine koymasanız da ben sizin yazılarınızı okumak istemeye devam edicem.

Hatta şöyle yapalım, yaznın başında ve sonunda bana laf söyleyin ama arasında konuyla alakalı bir kaç şey olsun. Smiley
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2010, 01:55:25 Gönderen: KILÇIK » Logged

09 Şubat 2010, 02:10:00
Süper Üye
*

« Yanıtla #26 :»

28 Şubat kadroları tasfiye edilmiştir..İlber Hoca'nın anlatmak istediği ise şimdiki konjonktürde yaşanmaya devam eden,kimi tehlikelerde arz eden bambaşka şeylerdir..Nitekim 28 şubat sürecide hoca tarafından kutsanmamaktadır..Önce hocanın ne dediği anlaşılmalı,sonra da  AYVALAR ile ARMUTLAR izah edilmeye çalışılmamalı..Örtülerden tamamen sıyrılınmalı..Darbeleri sadece asker yapmaz..Hitler ve Stalin'de öncelikle sivil yapılanmaların liderleriydi..darbecilik bir hastalıktır,o illetin müptelası olanlar sadece apolet taşıyanlar değildir..Önce bunu okuyup,öğrenmeye çalışacağız..
  Diyeceğim bu kadar..Sizin bildiklerin size,bizimkiler de bize olsun...
  Ortasını bulursanız yazışırız..
  Küresel kapitalizmin oyunları geniştir ve ilmini şeytandan alır..Onlar darbe yaptıracak oyuncuları her kılığa sokabilir..
  Arif olanlar anlar.. 
  Bolkar...........................

Pek arif sayılmam ama, anladığımı düşünüyorum. Smiley

Hocanın dedikleri belki sadece 20-30 satırla tarafımıza ulaşmış olduğu için belki de anlamada ve anlamlandırmada sorun yaşadım...

Son söz olarak İlber hocaya "postal yalayıcısı" benzetmesi yapmam, "zırvalamaktan" başka bir şey değildir...Malum herkesin "zırvalama" hakkı vardır... Embarrassed

Bazen konjonktür bazı kişileri yanlış anlamaya da sebebiyet verebilmekte...

Hörmetlerimle hocam...

Sayfa: Geri 1 2 [3] 4 5 İleri  Hepsi   Yukarı git
  Yazdır  

BirlikteForum Etiketler
İlber Ortaylı: "Asker düşmanı bir topluma gidiş körükleniyor"

Gitmek istediğiniz yer: